20080928

Stockholms kyrkor är för tomma

Kyrkor överallt. De är otroligt jävla vackra, men står tomma och samlar damm som romantiska muséer utan besökare. Och de går inte att göra någonting med för att de är SKYDDADE med så många lager av lagar att man knappt ens får tvätta fönstren. Jag tycker att Engelbrektskyrkan borde göras om till ett badhus. NU. Det skulle bli fantastiskt.







3 comments:

Caroline Johansson said...

http://www.hotelarena.nl/index.php?id=5

Det är också ganska tufft...

Kul idé med badet. Håller i vart fall med om att många byggnader i stockholm behöver omdefiniera sin funktion för att till större del kunna öppnas upp för allmänheten!

MVH /Caroline

Erik Hedvall said...

Hej!

Tack för länken. Har letat info om omgjorde kyrkor på senaste tiden, men den där kände jag inte till.

Vilka byggnader tänker du på förutom kyrkorna?

Caroline Johansson said...

Till exempel gasklockorna vid hjorhagen besitter en enorm potential! Nu vet jag att området har projekterats för bostäder, men jag vet inte riktigt vad man har för planer med klockorna. En annan intressant byggnad är Skeppsholmskyrkan, förvisso även den en kyrka, men många gånger har jag vandrat förbi och undrat vad som finns därinne. I varje fall skulle användandet av den kunna intensifieras (den är väl baa öppen vid sällsynta tillfällen...) KAstellet ute på Kastellholmen är ju ett superintressant ställe! Både historian, arkitekturen och dess ytterst attraktiva placering. Det absolut mest spänande i Stockholm som allmänheten borde få bätte tillgång till är nog ändå i min mening Beckholmen. En skatt av marin historia och kunskaper. MVH /Caroline